…fyllda pastarullar.

Standard

Visst kan det vara skönt att äta lite annat än färskpotatis och grillat så här på sommaren? Det här är en rätt som vi gör ganska ofta och gillas av hela familjen. Ibland gör jag egen pasta (se nedan) och ibland kör vi med köpta färska lasagneplattor.
Även denna rätt kan varieras i det oändliga med olika kryddor/örter och olika grönsaker.
De klassiska receptet är iaf så här..

Innehåller:
1 frp. färska lasagne plattor eller egen pastadeg (se nedan)
1 burk färdig tomatsås (eller gör egen)
1 sats bechamelsås, (se nedan)
1 paket kokt skinka
1 zucchini
emmentalerost

Så här gör jag:
Lägger ost, remsor av zucchini och skinka på lasagneplattorna. Rullar ihop från kortsidan till en hård rulle  och lägger i ugnsfast form. Häller sedan bechameslsås och tomatsås över. Strö gärna lite extra riven ost på toppen. Gratinera i 225 grader i 20-25 minuter.
20120803-194754.jpgEgen pastadeg
4 dl durumvete
2 ägg
3 msk vatten
4 msk olivolja
1/2 tsk salt

Lägg mjölet i en hög på bänken. Gör en grop i och knäck i äggen. Vänd ner vattnet, saltet och olivoljan. Ha i mer mjöl om degen blir klibbig. Knåda till en klump och låt vila i en timme. Kavla ut som tunt som möjligt skär lagom stora plattor.

Bechamelsås
2 msk vetemjöl
2 msk smör
5 dl mjölk
1/2 – 1 dl riven ost

Blanda smöret med mjölet och fräs tills det mjuknar men inte tar färg. Tillsätt mjölken lite i taget och låt det småkoka tills det tjocknar. Dra kastrullen av spisen och tillsätt osten, den ska inte koka.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s